Mango Perzik Smoothie

PerzikSmoothie (3 van 8)

Tijd voor eerlijkheid.

Voor de zesde keer jongens, voor de zesde keer. Voor de zesde keer ben ik verkouden sinds de herfst. Waar ik voorheen iedereen uitlachte omdat ze verkouden werden en ik vrijwel nooit ziek was (#vegandiet #healthy #plantbased) ben ik nu al voor de zoveelste keer de pineut. Pijnlijke keel, volle neus, dizzy gevoel. Niet alleen ben ik verkouden geweest. Ik heb meerdere keren overgegeven, koorts gehad en rillingen zijn me niet onbekend.

Wat is er gebeurd?

Ik heb iets geleerd in de afgelopen dagen. Ziek worden ligt niet alleen aan dat wat je eet (No shit Sherlock). Maar ook aan stress factoren. Stress staat gelijk aan minder goede weerstand. En hoppa die bacterietjes vinden een plek om te landen. Nou als dat het geval is dan is mijn hele gesteldheid niet alleen een plekje maar een complete landingsbaan voor bacteriën.

Heb ik dan zo’n gestrest leven?

Nope! M’n werk is rustig en ik heb genoeg vrije tijd. Ik geniet van familie, vrienden en natuurlijk mijn relatie. Maar ik zal je wat vertellen over verloofd zijn, trouwen, afscheid nemen, andere vrienden maken, families samenvoegen en verhuizen. Want ja ik ga ook nog eens verhuizen! (Huisje aan het bos! AAAH!)

Vanaf het moment dat ik verloofd ben heb ik de hele menukaart aan emoties meegemaakt. Van heel gelukkig en verliefd naar geïrriteerd, dan van angstig naar huilend en weer terug naar intens gelukkig. En dat allemaal voor het ontbijt… Eerlijk gezegd ben ik niet een heel emotioneel persoon en ik had twee jaar geleden mezelf uitgelachen als ik zo wiebelig was geweest.

“Doe effe normaal Suus! De wereld staat in de fik, hou op met zeiken”

Dus ik heb het niet uitgebreid gedeeld omdat het zo sullig lijkt. Toch, ik kom ervoor uit! Ja ik heb ze! Emoties! En veel ook! Ik deel ze omdat ik weet dat het heel normaal is en iedereen van alles doorgaat wanneer er VEEL verandert. Ik ervaar dat wanneer ik er ruimte aan geef ik er ook om kan lachen en ook geniet van de hele transitie naar een nieuw leventje.

De stress is tweedelig. Aan de ene kant de reacties van mensen en aan de andere kant mijn eigen verwachtingen en vragen over de toekomst. Eerste even die reacties. Een greep uit de waardevolle collectie:

 • “Jeetje moet je nooit doen, is veel te snel”
 • “Leuk dat je het doet maar dat is éééééécht niets voor mij”
 • “Dat je dat aan durft zeg!”
 • “Jullie houden wel echt wel van elkaar toch?”
 • “Weet je het zeker? Hahaha! Je weet maar nooit!”
 • “Nou dat mocht ook weleens gebeuren ja”
 • “Gelukkig dan komt het toch nog goed met je”

Maar ook heel veel positieve en leuke opmerkingen (meestal van mensen die zelf positieve ervaring hebben in eigen relatie)

 • “Hoe gaat het met de voorbereidingen?”
 • “Heb je al een jurk?”
 • “Je hebt er vast veel zin in!”.
 • “Wat ontzettend fijn voor jullie. Geniet er van”

Wanneer je als een soort Iron Man door het leven gaat, heb je hier natuurlijk allemaal compleet schijt aan. Maar laat het nou net zo zijn dat ik eerder een Bambi ben dan een Iron Man.

Toppie!

Ik heb het idee dat ik net het deurtje dicht heb gedaan van mijn studententijd waar ik op een skateboard rollend door de huiskamer ging en droomde om als een hippie door Thailand te fietsen (echt geen aanrader trouwens. Wat een mislukking.) Ik kwam altijd net wat te laat, maakte dubbele afspraken en deed elke dag een beetje wat ik wilde. Ik had namelijk geen verantwoordelijkheden voor wat of wie dan ook. Ik droomde  van een leven met iemand samen om samen iets op te bouwen. Het leven wat ik nu heb. Wat er daarna precies zou gebeuren, daar dacht ik niet over na.

Wist ik veel dat maar twee jaar later dat allemaal zou gebeuren.

Ineens is er de allerleukste man. Trouwring, jurk (zo mooi) en een nieuwbouwhuis-met-energie-label-B-lage-rente-hypotheek-met-tuin-schuurtje-nieuwe-CV ketel-en-opreilaan-met-ingebouwde-lichtjes-in-de-keuken. Ik denk ineens na over welk servies mooi is, of ik een kleurtje op de muur wil en welke salontafel toch echt het best past bij de bank. Mijn achternaam verandert en ook mijn rol verandert. Begrijp me niet verkeerd ik kan niet wachten op dat huisje samen met m’n kerel. Ik twijfel niet over die “leap of faith”. Maar dat maakt het nog steeds wel een sprong in het diepe. En voor iemand die nog steeds ( en waarschijnlijk nooit) de koprol niet durft te doen, is dat echt spannend.

PerzikSmoothie (5 van 8)

PerzikSmoothie (6 van 8)

Welke vragen passeren ongeveer binnen een halve minuut de revue?

Hoe houd ik het zo fijn met Wout als dat we het nu hebben? Wat doe je eigenlijk allemaal als dertiger? Krijg ik rimpels? Hoe blijf ik fit? Wil ik kinderen? Wat als we een kind verliezen? Houden we van elkaar na 20 jaar? Blijf ik vrienden houden? Wat als ik ooit een burn-out krijg? (Geen idee waar die vraag vandaan komt) Wat als we ooit gaan scheiden? Dat trek ik niet! Hoe ziet mijn vrije tijd eruit? Mag ik nog vieze grappen maken? Welke nare dingen kunnen er gebeuren? Welke passie moet ik volgen? Ik heb hele bizarre scenario’s door mijn hoofd gehad. Alle dank aan de visuele mogelijkheden van mijn hersens. Thanks buddy voor alle films die ik in mijn hoofd heb mogen beleven.

Het hele punt is dat ik de vragen niet kan beantwoorden. Ik kan ze niet beantwoorden. Het enige dat ik kan doen is plannetjes maken en vertrouwen hebben dat ik het bijna 30 jaar goed heb gedaan en dat dat de komende 30 jaar ook zal zijn. Wat er ook maar gebeurt. Ik weet uit ervaring dat deze vragen er mogen zijn en hoe meer ik ze accepteer hoe lichter ik me voel. Ik heb ook geleerd (en dat is iets van de afgelopen weken) dat ik mag delen. Je mag dus delen. JA wist ik veel!

Je begrijpt waarom ik maar weer eens flink aan de groene smoothies ga. Ik kan die vitamientjes wel gebruiken. Als je ook maar iets in de buurt soms ervaart, let me know. Berichtjes zijn altijd welkom. Het kan namelijk ook gaan over werk, over een beginnende relatie, over ziekte, over een nieuw huis, over een nieuwe vriendschap. Alle veranderingen brengen vragen teweeg. En that’s oké! Kom maar op!

Goed ik ga dit opslurpen en spulletjes kijken op de markt. Normale dingen doen. Koningsdag enzo.


PerzikSmoothie (8 van 8)

Afdrukken Mango Perzik Smoothie

Categorie: Drinken en Smoothie, Ontbijt

Mango Perzik Smoothie

Ingrediënten

 • 1 1/2 cup mango stukjes (meer mag ook)
 • 1 cup perzik stukjes (uit blik is helemaal goed!)
 • flinke, heule flinke hand spinazie
 • 1 lepel chiazaad (optioneel hoor, ook lijnzaad of avocado is goed. Een beetje vet is altijd lekker)
 • 1 eetlepel geraspte gember
 • sap van 1 limoen / citroen
 • 1 cup water

Instructies

 1. Alles in de blender en je weet wat je moet doen! HOPPA!

6.1.5 /mango-perzik-smoothie/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *