Is dit het einde van Plantbites?

Ik houd de hand van mijn moeder vast. In de andere hand heb ik een gulden. Ik kijk met een beetje paniek naar de lijst. Raketje? Calippo? Swirl? De kindjes achter mij zuchten en wiebelen ongeduldig heen en weer met hun voetjes in het zand.

Nu moet je kiezen Susanne!

De afgelopen weken gingen snel en langzaam. Snel gaat de tijd wanneer Kleine Chef naar me lacht en niet meer in zijn newborn rompertjes past. Langzaam gaat de tijd wanneer ik hem in slaap probeer te krijgen maar de moeheid het niet overwint van de nieuwsgierigheid. Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest maar ook nog nooit zo moe. Ik moet nog steeds herstellen van de bevalling. Na een dag tillen van Kleine Chef voel ik dat ik 10 – 0 achtersta.

Met de komst van de man ben ik ook gaan nadenken over wat ik wil gaan doen met mijn tijd. Wat vind ik echt belangrijk? Waar wil ik voor staan?

Wat betreft Plantbites heb ik nooit goed kunnen kiezen. Wil ik een kookblog? Een persoonlijk blog? Een lifestyle blog? Door al die opties bleef ik veilig bij het maken van recept posts. Ik vind het fotograferen geweldig en ik krijg er leuke reacties op. Er zijn ook andere onderwerpen waar ik graag over zou willen schrijven, maar ik leg ze weer naast me neer. Uit verlegenheid of onzekerheid schrijf ik niet. Recepten zijn altijd veilig.

Groei ligt buiten je comfortzone toch? Ik ga daarom een andere kant op. Ik ga niet meer alleen over recepten schrijven maar wel verder over thema’s als duurzaamheid, veganisme, dierenactivisme, speciesism in een wereld waar mensen er liever niet over nadenken. Ik wil hier graag meer over schrijven omdat het belangrijk is dat het besproken wordt. Want alleen hier over nadenken is niet voldoende.

En dat betekent een andere kant op met Plantbites. Niet het einde, maar een andere kant op.

Zo nu en dan komt er nog een brownie of smoothie voorbij. Het hele proces van fotograferen en bewerken vind ik veel te leuk om te doen.

Maar ik wil meer.

Dus tot de volgende post. Die komt heel snel.

(PS: het werd een raket ijsje)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *