Groene Boekweit Smoothie Bowl – Even over mijn held

VlaaiTaartjes (3 van 27)Gisteren gaf ik een les aan de brugklassers. We zijn begonnen met een nieuw hoofdstuk en dat heet “Heroes!”. Natuurlijk stelde ik de vraag, “Who is your hero??” Spontaan riepen ze van alles door de klas: Spiderman! Mijn hond! M’n vader! Beyoncé! Toen vroeg een leerling aan mij “Wie is uw held mevrouw?”. Even denken…

JA! Ik weet er eentje! Natuurlijk alle geliefden die dicht bij me staan. Maar ook iemand die iets verder weg staat. Een onderzoeker…

Laat ik je de belangrijkste link sturen voor alle feitjes en onderzoeken over gezond zijn: Nutrition Facts.org. Dit is een website en een Youtube kanaal waar een fanatieke man aan werkt. Dr. Michael Greger. Al jaren lang doet hij bijzonder werk. Zonder daar geld aan te verdienen, zonder in zee te gaan met bedrijven, zonder reclames te maken.

Onderzoeken vergelijken. Dat is wat hij doet. Alle honderden, duizenden onderzoeken van alle onderzoeksinstituten. Hij leest ze en vertaalt dit naar gewone mensentaal. Daar schrijft hij over, geeft lezingen, maakt filmpjes en is ook nog eens ‘gewoon’ arts. Elke dag staat er een nieuw filmpje online met informatie over een onderzoek. Die man slaapt vast niet. Hoe doet hij dat??

Ik heb zijn boek gekocht in eerste instantie om zijn werk te steunen. Maar nu ik heel wat hoofdstukken verder ben en met open mond “How not to Die” doorneus, is het veel meer dan dat. Deze encyclopedie over alle westerse ziektes is essentieel. Ik overdrijf echt niet! Die man is echt een held. 

Wat komt vooral naar voren? Het woord veganisme gebruikt hij niet. Maar wel planten. Veel planten. Alle planten (dus BONEN, groente, fruit, granen, noten en zaden).

VlaaiTaartjes (13 van 27)

Vóór het Westerse dieet hadden wij een plantendieet. Dit dieet is volgens hem de oplossing voor menig westers probleem. Overgewicht? Eet planten! Diabetes? Eet planten! Hart en vaat ziekte? Eet planten! Weinig energie? Eet planten! Moeite met naar de wc gaan…. eet alleen maar PLANTEN!

Dit is geen vage man met een paar suffe artikeltjes. Dit is een hoogopgeleide, erg gewaardeerde arts die in het doolhof van het Amerikaanse zorgsysteem zijn stem laat horen. Tussen alle chaos door blijft hij al jaren lang constant hetzelfde nieuws verkondigen. Petje af. 

Dus dit is mijn held. Welkom in de wereld van oer eerlijke informatie over je lichaam.. Een wonderlijk systeem dat alleen maar de goede brandstof nodig heeft om het goede te kunnen doen. Het zal altijd het goede willen doen maar je moet het wel planten geven. 

Dus om te vieren dat planten áltijd winnen. Hierbij een groene smoothie bowl van boekweit. Gewoon omdat het heerlijk, vullend en absurd groen is. Voor mijn lichaam. Voor die van jou. Voor de planeet. Voor de dieren.

VlaaiTaartjes (11 van 27)

VlaaiTaartjes (2 van 27)


Print Groene Boekweit Smoothie Bowl

Ingredients

  • 1/2 kop boekweit korrels (die in water hebben gelegen voor ongeveer 4-6 uur)
  • 2 medjool dadels, ontpit
  • 2 (bevroren) bananen
  • 350 ml plantaardige melk
  • 1 of 2 kop spinazie of ander bladgroen
  • theelepel kaneel
  • theelepel vanille extract (optioneel)

Instructions

  1. Was de boekweit korrels goed wanneer ze in het water hebben gelegen.
  2. Doe alle ingrediënten in een blender en laat dit 1-2 minuten draaien totdat het een glad mengsel is.
  3. Versier met topping naar keuze zoals noten, fruit, kokosrasp, enz.

5.0 /groene-boekweit-smoothie-bowl-even-over-mijn-held/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *