Filmpje! + Zeg Rudolph, deze Bosbessen Citroen Muffins wat voor jou?

BosbesCitroenMuffins (1 van 1)

Ik durf het aan jou toe te geven. Ik zal eerlijk zijn. Er moet een dag zijn geweest dat ik op de tv-zender 24 Kitchen terecht kwam. Het zij door verveling, toeval of noodzaak. Ik weet het niet meer. Ik bleef voor de gezellige sfeer, de mooie beelden en de creatieve recepten. Ken je Rudolph’s Bakery? Dan weet je wat ik bedoel… Vandaag kom ik met een ander recept voor dit programma. De Vegan Bosbessen Citroen Muffins. Inclusief filmpje!

Hoewel ik er soms nog wel eens naar kijk, schrik ik van de recepten.

We gaan ten onder aan hart – en vaatziekten, diabetes, overgewicht en allerlei nare condities maar Rudolph schotelt een taart voor met roomboter, ontelbaar eieren, volle room inclusief scheppen suiker. Natuurlijk is het eindresultaat prachtig om te zien. Maar Rudolph, de zorgkosten van Nederland lopen nogal uit de hand vind je ook niet? Ben ik de enige die vindt dat er een waarschuwing voor dit soort recepten moet komen?  Iets als dit:

“Pas op! Niet voor mensen met hartproblemen, diabetes, kanker of overgewicht. Niet voor mensen met een gezond verstand, liefde voor eigen lichaam en liefde voor naasten. Niet voor hen die geven om de planeet en alles wat daar op leeft.”

Dus hierbij, even een briefje aan Rudolph:

Beste Rudolph, 

Je tv programma’s zijn prachtig. Je taarten werkelijk beeldschoon. Maar wordt het niet eens tijd om eerlijk te zijn over jouw recepten. Wordt het niet tijd om nog veel vaker je gerechten te bereiden rond planten (groenten, fruit, granen, peulvruchten, noten en zaden)? Wordt het niet tijd om mensen écht andere gewoontes aan te leren voor henzelf en voor de ander? Niet alleen maar de maaltijden makkelijk maken maar ook duurzaam, eerlijk en goed.

Misschien wil je mijn filmpje uitzenden (hieronder!)? Van de Vegan Bosbessen Citroen Muffins. Muffins zonder cholesterol, transvet, verzadigd vet en dierlijk eiwit. Ook nog eens zonder leed, moeite, pijn maar mét zoete smaak van warm overheerlijk fruit. Kortom ‘minder rommel met méér inhoud’. (Mag mijn programma op jouw zender zo heten?)

Groet, Susanne

Even over het filmpje, gemaakt samen met mijn oud-huisgenoot met veel plezier.  Ik wil graag meer leren over het maken van filmpjes maar  man oh man, wat een klus. Maar wie weet wat er nog meer komt! Ik ben natuurlijk  benieuwd wat je er van vindt dus laat het me weten!

 

 

Vegan Bosbessen Citroen Muffins

Voorbereiding: 1 hour

Aantal personen: 8-12

Ingrediënten

 • 1 cup volkoren meel
 • 1/2 cup havermout (of 1 1/2 cup volkoren meel)
 • half zakje bakpoeder (1/2 eetlepel)
 • snufje zout
 • 1 cup (250 ml) plantaardige melk
 • 1/4 cup appelmoes
 • 1 cup (bevroren) blauwe bes
 • handje rozijnen
 • rasp van halve citroen
 • 1 theelepel azijn

Instructies

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden
 2. Doe de meel, havermout, bakpoeder en zout bij elkaar in een bakje
 3. Roer de natte ingrediënten door elkaar in een apart bakje
 4. Mix alles tot een geheel en voeg de rozijnen, blauwe bessen en citroenrasp toe
 5. Verdeel het mengsel over 8 cups (of 12 kleine)
 6. Bak de muffins in de voorverwarmde oven tussen 25-30 minuten.
http://plantbites.nl/zeg-rudolph-deze-vegan-bessen-muffins-wat-voor-jou-filmpje/

 

 

Comments

 1. says

  I love this! Wat een mooi filmpje en het recept klinkt heerlijk. Fijn dat er geen suiker in zit, dan kan ik het ook als ontbijt eten. Nu maar hopen Dat Rudolf dit ziet! Ohja, misschien een tip voor de volgende keer: ik kijk het filmpje op mijn telefoon en dan is het lettertype net wat klein om fijn te lezen.

 2. says

  Prachtig filmpje zeg! Zo vrolijk en zo eenvoudig, echt zoals ik kookfilmpjes het liefst zie. En die wachtscène is zo grappig 😉 Ik hoop dat jij en je ex-huisgenoot er zo nog gaan maken. En ik hoop ook écht dat het bij Rudolph terecht komt, ik heb ook al wel eens met water in mijn mond en een frons op mijn wenkbrauwen naar zijn bakery gekeken…

 3. says

  Leuk filmpje! Dat mag je zeker vaker doen :-) Ja, ik kijk ook erg graag naar Rudolph’s Bakery, maar ik denk ook iedere keer ‘dat kan echt nooit gezond voor je zijn’.

Geef een reactie