Vegan Kaassaus Macaroni

Macandcheese (1 van 6)Heb je zin om je lepel af te likken? Om net dat extra hapje te eten omdat je het niet kan laten staan? Om met trots aan anderen te laten zien dat jij als planteneter niet achter blijft met de romige sausjes? Lees hier verder… 

Macandcheese (2 van 6)Jaren lang was het in huize Verboom de traditie om elke zomer naar Ameland te vertrekken. Met een tas tegen de ene wang en luchtbedden tegen de ander kwamen we in een volgepropte auto aan bij de stacaravan die al aan het voorkoken was van de hitte. Na een lange dag aan het strand, maakte mijn moeder dan wel eens macaroni en dan met een witte saus. Ik weet echt niet meer wat die witte saus precies was. Wat ik wel weet is dat ik er graag een enorm bord van at als troost voor mijn verbrande rug. Hoewel ik dus niet meer weet wat het was (weet jij het?) weet ik nog wel wat ik er fijn aan vond.  Het was aan de ene kant wat machtig en tegelijk makkelijk te verteren door de pasta.

Al goed!  Wanneer ik tegenwoordig macaroni eet is het meestal met een tomatensaus. Toch, het stelt me vaak een beetje teleur… Misschien ligt dit aan mijn toevoegingen maar tja. Macaroni is dan maar macaroni. Same same. 

Maar vandaag is een nieuwe dag! 

Vandaag is de dag dat ik eindelijk luister naar wat Pinterest mij al jaren probeert te laten zien. Die Mac and Cheese waar de Amerikanen zo dol op zijn. Voor alles en iedereen wat ik liefheb op deze planeet, maak ik er een vegan sausje van. Ongelofelijk maar waar. Deze macaroni heeft ook weer die volle saus met de snel verteerbare macaroni. Maar nu gezond! Je zult verbaasd zijn over wat er in zit…

Macandcheese (5 van 6)

Macandcheese (6 van 6)

Macandcheese (3 van 6)

Kaassaus Macaroni

Voorbereiding: 1 hour

Bereidingstijd: 30 minutes

Aantal personen: 4-5

Ingrediënten

    Voor de saus:
  • 2 medium grote witte aardappels (2 cups)
  • 1 gesneden witte ui
  • 2 middelgrote wortels (ongeveer 100 gram) (1 1/2 cups)
  • 1 eetlepel mosterd
  • 75 gram ongebrande cashewnoten (1/2 cup)
  • 8 eetlepels edelgistvlokken
  • 1 eetlepel miso (optioneel, maakt het zoutig)
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1 theelepel paprika poeder
  • peper en zout
  • Voor de pasta:
  • 300 gram macaroni
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gesneden ui
  • champignons
  • groente naar keuze (aubergine in dit geval)

Instructies

  1. Leg de cashewnoten in water ongeveer een uur voor het koken (het liefst 1-3 uur)
  2. Snijd de aardappels, ui en wortels en bedek in een pan met een laagje water.
  3. Kook dit tot ze gaar zijn.
  4. Doe de groente vervolgens in de blender en voeg de overige saus ingrediënten toe.
  5. Blend dit op hoge snelheid tot een glad mengsel. Zet het even opzij.
  6. Kook de macaroni volgens de verpakking.
  7. Snijd ondertussen de champignons, ui, knoflook en overige groente.
  8. Sauteer dit op hoog vuur voor ongeveer 10 minuten.
  9. Giet vervolgens de macaroni af en voeg de saus en de gebakken groente aan elkaar toe.
  10. Warm alles nog even op in één pan en klaar is kees!
http://plantbites.nl/vegan-kaassaus-macaroni/

Comments

Geef een reactie