Vegan Groentespread met Zongedroogde Tomaat

Paté (1 van 4)

Hahaha super grappig om zelf te gaan coderen. Hahaha en dat je dan ineens niet meer kunt inloggen op je website. Hahaha en dat je niet weet wie het op zou kunnen lossen. Humor humor.

Maar na eventjes goed kijken, toch wat neuzen met HTML en Suus heeft haar website weer aan de praat (#powerwoman). Dus hier kom ik tot jou met een nieuw recept! Om de wereld een klein beetje beter te maken. En jouw boterham waarschijnlijk ook.

Om eerlijk te zijn maak ik zelf niet vaak brood smeersels. Ik weet dat het voor mensen een zoektocht kan zijn als vegan want wat smeer ik op brood wanneer vlees/ kaas / boter van de tafel is?

Ik ben daar niet heel erg over aan het piekeren want ik wissel soms met beleg maar gebruik ook gewoon heel vaak hetzelfde. Sowieso houd ik van routine in eten omdat het helpt om makkelijk op gewicht te blijven en overzicht te houden. Welke routine? ’s Ochtends havermout met rijstmelk, rozijnen, bananen, blauwe bes en noten. Als lunch vier volkoren boterhammen met bieten/ kerrie of normale hummus met kiemen, spinazie en tahini drizzle. Dan natuurlijk twee met pindakaas en jam…peanut butter jelly time!

Dan in de avond heb ik eigenlijk een stuk of 5/6 gerechten die we altijd herhalen. Dit kan zijn curries, pasta, pizza, etc. Dat eindigen we dan met thee en chocola (of een taartje dat ik misschien heb gemaakt). Natuurlijk zal dit waarschijnlijk wel wisselen maar het is wel heel handig om elke dag ongeveer hetzelfde te eten.

Maar even wat anders op brood? Groente spreads kunnen je helpen om én die groente binnen te krijgen én even die variatie te hebben.

Heurlijk!

Vegan Groentespread met Zongedroogde Tomaat

Voorbereiding: 10 minutes

Bereidingstijd: 30 minutes

Totaal: 40 minutes

Aantal personen: 8-10 porties

Ingrediënten

  • 1 wortel
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1 blik kikkererwten (gewassen)
  • 1/4 cup (klein handje) zonnebloempitten of walnoten
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden
  2. Snijd de wortel, aubergine, rode paprika in stukjes en leg het op bakpapier met de knoflook in de voorverwarmde oven. Sprenkel er wat olie over en rond af met wat peper en zout.
  3. Bak het 30 minuten in de oven totdat het allemaal zacht is en laat het zo afkoelen.
  4. Doe de groente in een blender of keukenmachine en voeg alle andere ingrediënten ook toe. Pureer tot een zachte substantie en klaar is de spread!
http://plantbites.nl/vegan-groentespread-met-zongedroogde-tomaat/

 

Comments

  1. says

    Klinkt lekker ! Ik heb het broodbeleg ‘probleem’ opgelost door bijna geen brood meer te eten, hahaha.. Als lunch meestal een salade van 1 cup groente, 1 cup volkoren couscous, 1 cup eiwitten ( linzen of kikkererwten o.i.d. ), kruiden erdoor, wat nootjes en rozijnen of dadels…

    Maarre… die pizza, dat klinkt wel als een goed idee, heb je daar ook een basisrecept van ?

    • Susanne Verboom says

      Wow dat klinkt als een top lunch idee. Doe je ook iets van een dressing ofzo? Of is het eigenlijk al lekker zo? En ik zal zeker over een goed pizza recept na gaan denken! Moet eerlijk zijn dat ik vooral gewoon improviseer. Ook wel het hmm-wat-ligt-er-in-mijn-kastje-en-kan-op-een-pizza concept?

      • says

        Ik doe het meestal zonder dressing, doe wel kruiden door de couscous voor het weken, en misschien maak ik mijn couscous ook niet droog genoeg ? Maar als het te droog smaakt, kun je er natuurlijk altijd iets lekkers door roeren. Het idee heb ik overigens niet zelf bedacht hoor, alle eer daarvoor moet naar Mrtine https://vegetus.nl/
        Begrijp ik dat je dan een kant-en-klare pizzabodem gebruikt ?

Geef een reactie