Vegan Frambozen Limoen Taartje

FramboosLimoenTaartje (1 van 4)

Oh jongens, komt die roze kleur je al tegemoet?  Proef je de zoete smaak van de kokos? Proef je de knapperige koekjes en de frisse smaak van de limoen met frambozen al?

Ik moet dit taartje met je delen. Dit taartje is de zonnige geluksbrenger in deze niet zonnige zomer. Het was niet eens het plan om dit recept deze week te delen. Maar zogezegd: ‘I changed my mind’. Deze heeft simpelweg een prioriteit.

De foto’s zijn daarom ook wat spontaner genomen. Even snel klik klik. Dit is niet hoe ik het anders doe

(zie voor je: elk vorkje, theedoekje, korreltje moet goed liggen).

Dat geeft niet vind ik zo, je verdient het om op de website te staan, roze taartje. Welkom in deze wereld.

FramboosLimoenTaartje (2 van 4)

 

FramboosLimoenTaartje (4 van 4)

 

 

Vegan Frambozen Limoen Taartje

Voorbereiding: 3 hours

Bereidingstijd: 30 minutes

Totaal: 3 hours, 30 minutes

Aantal personen: 4 - 5 personen

Ingrediënten

    Voor de bodem:
  • 200 gram digestive koekjes
  • 4 eetlepels kokosrasp
  • 2 eetlepels kokosolie
  • Voor de vulling:
  • 1 blik biologische kokosmelk (het creme gedeelte)
  • 1 cup frambozen (uit de vriezer goedkoper)
  • rasp en sap van 1 limoen
  • 3 flinke eetlepels rijstsiroop (of andere zoetmaker naar keuze)
  • 1 zakje agaragar poeder
  • 1 flinke eetlepel kokosolie

Instructies

    Voor de bodem:
  1. Verpulver de koekjes met de kokos en gesmolten(!) kokosolie in een blender of keukenmachine.
  2. Druk het op de bodem van een cakevorm of kleine taartvorm
  3. Laat 20 minuten in de koelkast staan en bereid de vulling
  4. Doe de kokosmelk, frambozen, limoen rasp en sap, rijstsiroop in een blender of keukenmachine en blend tot een glad geheel
  5. Doe de mix in een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook
  6. Voeg de agar agar toe totdat het helemaal is opgelost
  7. Zet het vuur uit en laat het geheel 20 minuten afkoelen
  8. Doe de laag over de bodem heen en laat de taart minstens twee uur koelen in de koelkast. Klaar!

Notitie: Laat de kokosmelk een dag rustig in de koelkast staan. Dan is er onderscheid tussen een waterige melk en een hele dikke melk. Die kun je er dan zo uit lepelen (die creme). Die is perfect voor deze taart. Het overige vocht mag je laten staan.

Notitie 2: De taartvorm die ik gebruikte had ongeveer het volume van een cakeblik. Het is dus een kleinere taartvorm. Daardoor krijg je een wat hogere taart (wat ik wel leuk vind).

http://plantbites.nl/vegan-frambozen-limoen-taartje/

 

Comments

  1. Armande says

    Heee Suzanne,

    Wat een mooi recept! Ik ben het meteen gaan maken….Het staat nu op te stijven in de koelkast.
    Ik had alleen geen kokosrasp en heb in plaats daarvan kokosmeel gebruikt. Ik had ook geen limoen en heb een scheutje vers sinaasappelsap gebruikt. Verder alles hetzelfde;-) Ben benieuwd. Dank voor het delen van dit recept.

    X

  2. says

    Wat een leuk taartje! Ik ga ‘m binnenkort proberen te maken! Maar ik snap niet helemaal eat je bedoelt met de creme van de kokosmelk.. Wil je dat eens uitleggen?

Geef een reactie