Plantbites

  • Voorstellen
  • Recepten
  • Onderwerpen
    • Vegan Tips
    • Persoonlijk
    • Bronnen
    • Theologie
  • Contact

Vegan Burrito Rijst met Koriander Guacemole

15/02/2017

DEFBurritoRijst (2 van 5)

De bedoeling was om een mooie burrito bowl te maken waar alle vegans mee pronken op instagram. Maar ik vond dat het uiteindelijk er niet uitzag als een burrito bowl. Het werd meer een soort-burrito-ingrediënten-mix-met-rijst-en-quacemole. Dus het is gewoon een rijstgerecht. Wel één van de lekkerste en eenvoudigste die je kunt maken! Het is ook nog eens één van die maaltijden waarbij je even je gedachten kwijtraakt. De wereld ebt weg. Jij en je bord.

You guys are real good friends now.

Ik heb nu een ochtendje vrij en het is de dag waarop leerlingen al een week geleden van zeggen “mevrouw het wordt woensdag mooi weer!”. Oftewel ook zij zijn wanhopig voor die nieuwe tijd van groen, licht en zonneschijn. Tijd doorbrengen in de natuur is eigenlijk het laatste wat die kids doen. Dat is bizar want dat is nou net wat ze heel veel zouden moeten doen. Net als wij.

Ik keek een paar dagen geleden een TED Talk over een jongen die er voor koos om thuisscholing te doen. Hij was zelf al 13 of 14 ofzo. Hij had onderzoek gedaan naar wat goed is voor een mens en vooral voor een kind. Daarbij hoorde veel fysieke beweging, buiten zijn, geliefd zijn, veilig voelen, spelen, creativiteit en spiritualiteit.

Hij koos ervoor om die elementen in zijn leven te implementeren en daar omheen te leren voor school.

Slimme jongen.

Ik ga zo langzamerhand ook wat meer op zoek naar die elementen. Want op een gemiddelde werkdag in de winter komt er vrij weinig van buiten zijn, bewegen en spelen. Heerlijk dit zonnetje vandaag. Zullen we allemaal gewoon naar buiten gaan? De computer laten voor wat het is?

Ik trek mijn jas al aan!


Print
Vegan Burrito Rijst met Koriander Guacemole

Ingredients

    Burrito rijst:
  • 1 eetlepel olie om in te bakken
  • 1 ui in stukjes gesneden
  • 1 teentje geperste knoflook
  • bakje champignons in stukjes gesneden
  • 1 paprika in stukjes gesneden
  • 1 blikje chilli bonen in chilisaus
  • 1 blikje mais (kleintje)
  • 1 stengel salade ui
  • Rijst voor 2 /3 personen
    Voor de guacamole:
  • 1 rijpe avocado
  • klein handje koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 salade ui in stukjes gesneden
  • zout + peper

Instructions

  1. Kook de rijst volgens de verpakking.
  2. Verhit de olie in een pan. Bak de knoflook, ui en champignons tot gaar (ongeveer 5 minuten)
  3. Bak de paprika mee voor ongeveer 2 minuten.
  4. Voeg de chilibonen toe en de mais en verwarm het geheel.
  5. Snijd de saladeui in kleine stukjes en bewaar voor het serveren.
  6. Pureer alle ingrediënten voor de guacamole in een blender / staafmixer.
  7. Serveer met rijst, een flinke klont guacamole en besprenkel met de lente uitjes en nog wat koriander!
5.0
http://plantbites.nl/vegan-burrito-rijst-met-koriander-guacemole/

 

 

Filed Under: Diner

« Vegan Cheese Cake
Vegan Zure Room »

Comments

  1. Armande says

    15/02/2017 at 11:05

    Ziet er heerlijk uit! Kun je zeggen welke TEDtalk dat is 😉

    Beantwoorden
    • Susanne Verboom says

      15/02/2017 at 12:18

      Goeie! Hierbij!: https://www.youtube.com/watch?v=h11u3vtcpaY

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. Vegan Kaassaus | Plantbites schreef:
    20/04/2018 om 18:55

    […] geen moeite meer voor hoef te doen en binnen 15 minuten op tafel kan zetten. Zoals deze, of deze. of […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Zoeken

Eten én woorden om op te kauwen, dat vind je bij Plantbites. Met plezier maak ik de recepten, foto’s en teksten voor iedereen die een hap durft te wagen naar een groener leven.

mytaste.nl

Zie ik je op Facebook?

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2019 Plantbites