Vegan Appel Kruimel uit de Oven

IMG_9441
Aan het eind van de middag / begin van de avond, komt iedereen bij mij weer thuis. Dan is het een chaos in de keuken en doet jan en alleman z’n verhaal over de dag. Daarna ploffen we vaak op de bank met thee. Het is in het verleden regelmatig voorgekomen dat op dat moment iemand spontaan ineens ‘apple crumble’ ging maken. Dit past natuurlijk perfect bij de koude winteravonden.

IMG_9421

Dus ik heb natuurlijk gezocht naar een plantaardige manier om dit te doen want volgens het traditionele recept gaat er melk, boter, suiker en meel in. Maar dit kan gezonder, zonder dat de smaak erdoor verloren gaat. Ik zeg het je, dit recept is perfect.  Het smaakt waar het naar moet smaken, warme zoete appels, kaneel, rozijnen, nootjes en heeft een krokante laag. Val aan!

IMG_9464

Vegan Appel Peer Kruimel uit de Oven

Ingrediënten

    Voor de vulling:
  • 5 appels die je zelf lekker vindt
  • 2 peren
  • handje rozijnen
  • 1 eetlepel maizena
  • 50 gram basterdsuiker
  • 1 eetlepel chia zaad
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 theelepels citroensap
  • Voor de topping:
  • 250 gram havervlokken (of havermout)
  • hand vol amandelstukjes
  • 50 gram bloem (boekweit voor glutenvrij)
  • 80 ml agave / rijst siroop
  • 80 ml gesmolten kokosolie
  • 2 theelepels kaneel
  • snufje zout

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Schil en snijd de appel en peer in stukjes en leg dit in een ovenschaal
  3. Doe de ingrediënten voor de vulling er bij en roer het goed
  4. In een aparte schaal, breng alle bovenlaag ingrediënten bij elkaar en verkruimel dit boven het appel/peer mengsel
  5. De truc!: Leg een stuk aluminium folie over de schaal en prik er een paar gaatjes in.
  6. Leg het vervolgens in de oven en bak het voor 30 minuten
  7. Verwijder dan de folie en laat het nog 10-15 minuten goudbruin bakken
http://plantbites.nl/vegan-appel-kruimel-uit-de-oven/

Comments

Trackbacks

Geef een reactie