Speculaasbrokken met amandel schaafsel

IMG_9214

Deze speculaasbrokken zouden altijd gegeten moeten kunnen worden, niet alleen met Sinterklaas. Ik heb meerdere pogingen gedaan om de juiste verhoudingen te vinden. Ze moeten knapperig zijn, niet te ‘boterig’ en een goede speculaas smaak. Ik wil dat effect dat je na het eten van een klein stukje “toch nog een stukje” wil. Dat stukje is uiteindelijk natuurlijk altijd een STUK.

IMG_9227

Het is ontzettend makkelijk om te maken en het bakken kan bijna niet misgaan. De ingrediënten bij elkaar en hoppa! In de oven en dan 1)even laten afkoelen 2) stukje afbrokkelen 3) dippen in de thee en 4) opeten!

IMG_9217

Speculaasbrokken met amandel schaafsel

Voorbereiding: 40 minutes

Bereidingstijd: 40 minutes

Totaal: 1 hour, 20 minutes

Ingrediënten

  • 250 gram (spelt) bloem
  • 150 gram basterdsuiker
  • 100 gram plantaardige boter
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eetlepels koek en speculaas kruiden
  • klein beetje zout
  • 1 eetlepel plantaardige melk (soja, amandel, enz)
  • geschaafde amandelen

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Doe de bloem, suiker, boter, bakpoeder, speculaaskruiden en zout in een kom en kneed het tot een deeg
  3. Bedek de deeg met een theedoek of een beetje folie en leg het een half uur in de koelkast
  4. Vet een bakvorm in doe daar het deeg in en maak het plat
  5. Breng een laagje soja melk over het deeg met een lepel of een kwastje en versier het met de amandelen
  6. Laat het bakken in de oven voor ongeveer 40 minuten totdat het krokant is
http://plantbites.nl/speculaasbrokken-met-amandel-schaafsel/

 

 

Geef een reactie