Simpel Chia Limoen Toetje

ChiaLimoenToetje (1 van 5)

Vrijdag heb ik altijd een lange werkdag met veel lesuren. Ondanks dat ik mijn werk leuk en prima vind, merk ik dat ik zo’n dag soms ook wat eenzaam vind. Begrijp me niet verkeerd, ik heb dan constant leerlingen om me heen. Maar de band die ik heb met leerlingen, heeft als doel goed onderwijs en een prettig leerklimaat maar niet om mij een fijn sociaal gevoel te geven. Ik heb niet als doel om het gezellig met ze te hebben. Ik moet ook gewoon nog kunnen blijven zeggen “Zeg zeg zeg wat zie ik daar? Doe die telefoon eens even heel snel weg, Japie”.  Tja, dat zeg ik niet tegen je collega’s of vriendinnen.

Na zo’n lange dag met sociaal correct zijn, vind ik het fijn om weer naar huis te gaan. Een volwassen gesprek hebben staat dan bovenaan de lijst. De laatste paar dagen vind ik het ook steeds verleidelijker om dan op de bank te hangen, met een kleedje en veel kaarsjes aan. Dan werk ik nog wel wat maar het is in ieder geval in een relaxte context. Herkenbaar??

Gelukkig werk ik ondertussen ook aan het deelnemen aan een forrest run. Dat bekent dat ik over 1 ½ week 15 km door de bossen ga lopen… Iets meer dan een half jaar geleden zijn mijn vriend verloofde en ik gaan hardlopen. Iets wat ik jarenlang wel oppakte maar nooit heb doorgezet. Wanneer je het blijkbaar samen met iemand doet, wordt de discipline ineens veel makkelijker te vinden. Dus drie keer in de week, telkens een minuutje meer. Ik heb zojuist 45 minuten lang gelopen. Laatst iets meer dan 9 km in een uur… Ik!!

ChiaLimoenToetje (2 van 5)

 

Wanneer ik na een werkdak en een flinke loop dan eenmaal op de bank zit en een maaltijd heb verorberd, komt er een mooi momentje. Één van ons vraagt dan het volgende “toetje??”. Oeeiiii jaa!

Een paar dagen geleden maakte ik dit Chia Limoen toetje. Dat is van chiazaad geweekt in sojamelk met een beetje kaneel. Daaronder het limoen citroen yoghurt van Alpro en tussendoor blauwe bessen. Eigenlijk mag ik dit geen recept noemen maar het voelde zo luxe en het was zo lekker dat ik het wel wilde delen! Niet alles hoeft heel moeilijk te zijn. Soms moet je gewoon iets delen omdat het er heel mooi uitzag en omdat het een lange werkdag wel heel goed afsluit! Dus bij deze!

ChiaLimoenToetje (5 van 5)

Simpel Chia Limoen Toetje

Voorbereiding: 1 hour

Bereidingstijd: 1 hour, 5 minutes

Aantal personen: 2-3 personen

Ingrediënten

 • 1 portie (zoveel als je wilt) limoen yoghurt van Alpro
 • 1/2 cup chia zaad
 • 2 cups soja melk
 • 1 theelepel kaneel
 • blauwe bessen of frambozen
 • stukjes banaan

Instructies

 1. Laat de zaadjes weken in de soja melk (of andere plantaardige melk naar keuze).
 2. Voeg de kaneel toe aan het mengsel en laat het een uurtje in de koelkast staan.
 3. Verdeel de yoghurt over twee schaaltjes. Voeg nu de bessen toe.
 4. Doe daarna een flinke lepel van het aangedikte soja melk en versier de bovenkant met stukjes banaan en / of stukjes noot.
 5. Lekker!
http://plantbites.nl/simpel-chia-limoen-toetje/

 

 

Geef een reactie