Rabarber Aardbei Crumble

RabarberCrumble (9 van 13)
Het zou toch eens de andere kant op moeten gaan. 

Waarom ga ik dan toch elke keer weer bakken? Dit? Of dit? Waarom heb ik niet spontaan zin in het maken van een bak met sla? Het knagen op een worteltje is weer niet voldoende?

Toch gebeurt het. Zonder dat ik er de controle over heb. Ineens is de oven al open en een schaal ingevet. Rabarber crumble moest het worden.

Rabarber crumble ís het geworden!

De smaak van rabarber brengt me terug naar vroeger. Toen alles nog ongecompliceerd was. Mijn moeder gebruikte het voor een soort appelmoes. Rabarbermoes dus! Toen vond ik rabarber niet zo lekker. Toen vond ik vooral pindakaas lekker.

Die van de Aldi, waarbij het mes er rechtop in bleef staan…

RabarberCrumble (7 van 13)

Maar nu:

Suiker (oh oh)

Boter (oh nee..)

Aardbeien (dat gaat al beter)

Rabarber gekookt met kaneel (nog beter)

Blauwe bessen (het leven kan niet beter)

Die laatste is optioneel trouwens want je hebt ook een portemonnee die je misschien nog wat vol wilt houden. Groot gelijk heb je. Voor de rest kun je dit behoorlijk low budget houden.

maar het ziet eruit / proeft als een million bucks!

RabarberCrumble (12 van 13)

Rabarber Aardbei Crumble
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Aantal: Voor 3-4 personen
Ingrediënten
  • 500 gr rabarber (ong 4-5 stengels)
  • 40 gram suiker
  • 1 flinke theelepel kaneel
  • 100 gram aardbeien (of zoveel als je wilt)
  • handje blauwe bessen (optioneel!)
  • half zakje vanillesuiker
  • 1 dl water
  • 100 gr bloem
  • 100 gr koude boter (plantaardig!)
  • 100 gr rietsuiker
Instructies
  1. Doe de bloem, koude boter en suiker in een kom en kneed dit met je vingers tot een kruimeldeeg en zet dit mengsel in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Schil de rabarber en snijd de stengels in stukjes. Kook ze samen met de suiker en kaneel in water voor ongeveer 5 minuten.
  4. Schep de rabarber in een ovenschaal en overheen een laagje aardbeien met daarop een laagje vanille suiker.
  5. Verkruimel het deeg over de schaal en zet het ongeveer 15-20 minuten in de oven totdat het bruin is (en de rabarbersap wat naar boven komt borrelen...
  6. Laat het heel even afkoelen en serveer met wat soja yoghurt.

Trackbacks

Geef een reactie