Mini Tompouce

IMG_0422

Alles is lief, schattig, vrolijk, geel, groen, paars, fleurig. Pasen komt er aan en dat is je vast nog niet opgevallen(uhm…) Het begint net zo’n enorm festijn te worden als Kerstmis. Een deftig bezoekje Mattheüs, een roze eitje hier en een geblokt tafelkleedje daar. Toch betekent pasen veel meer dan dat. De echte betekenis van pasen heeft niet persé iets te maken met al die uiterlijke poespas. De echte betekenis is de altijd terugkomende mogelijkheid voor nieuw leven. Het is een moment om te herinneren dat er een oneindig aanbod is van nieuwe kansen en mogelijkheden om het leven te verrijken voor jezelf en voor de ander. Zo sprak de theoloog!

IMG_0417

Om het schattige lieve fleurige thema wel een beetje voort te zetten, hierbij schattige kleine mini tompoucen die ontzettend makkelijk zijn om te maken en nog makkelijker zijn om op te eten.. Oude vertrouwde smaak in een nieuw klein sojamelk jasje ..

IMG_0427

Mini Tompouce

Ingrediënten

  • 4 vellen bladerdeeg
  • 65 gram vanille custard poeder
  • 300 ml sojamelk
  • 1 flinke eetlepel (basterd)suiker (of siroop naar keuze)
  • Garnering
  • Poedersuiker

Instructies

  1. In een apart kommetje, klop de custard poeder met een beetje water totdat het vloeibaar is zonder klontjes
  2. Verwarm de sojamelk en voeg het custard mengsel en suiker er aan toe totdat het steeds dikker wordt. Blijf goed roeren en houdt het vuur laag.
  3. Wanneer het een dikke substantie is, laat het afkoelen totdat het die pudding structuur krijgt.
  4. Verwarm ondertussen de oven op 200 graden
  5. Snijd de bladerdeeg in vier gelijke delen en leg de kleine stukjes voor 20 minuten in de oven.
  6. Wanneer ze goudbruin zijn, haal je ze uit de oven en druk ze even plat.
  7. Doe dan de custard tussen twee bladerdeegstukjes en doe er wat poedersuiker overheen.
http://plantbites.nl/mini-tompouce/

Geef een reactie