Mango Haver Ontbijt

IMG_0316

Vanochtend vroeg vond ik het meest heldhaftige takje in Utrecht. Op mijn balkon heeft het als eerste in de wijde omgeving zijn nek uitgestoken en de wereld begroet met groene blaadjes. Hallo groen blad! Uiteindelijk wordt dit minuscule takje onderdeel van een struik vol met frambozen. Toch, voordat dat zover is moeten er eerst allemaal kleine blaadjes hun nek uitsteken in de nog koude lente. Er moet altijd iemand als eerste beginnen met het zijn van die struik met fruit… ik voel een levensles opborrelen… Jij ook?

IMG_2485

Een goed ontbijt was op zijn plaats na deze ontdekking (ook zonder takje was dit waarschijnlijk gebeurd). Omdat er geen bananen meer waren koos ik de laatste mango die eenzaam in het kozijn lag, een restje sojamelk en havervlokken et voila, een nieuw ontbijt. Nog beter is dat er niets gekookt hoeft te worden want het enige dat je nodig hebt is je blender. Zoals je ziet op de foto ben ik nog los gegaan op het versieren (mango stukjes, dadelpuree en chiazaden) maar voor de nuchtere zielen onder ons, is dit natuurlijk niet een vereiste.

Mango Haver Ontbijt

Ingrediënten

 • 100 gram havervlokken of havermout
 • 200 ml sojamelk
 • 1 mango of half doosje bevroren mangostukjes

Instructies

 1. Doe alles in de blender en laat een minuut draaien
 2. Verplaats naar een schaaltje en voeg er bijvoorbeeld vers fruit aan toe.
http://plantbites.nl/mango-haver-ontbijt/

Comments

 1. says

  Dat ziet er lekker uit! Inderdaad fijn dat je het niet hoeft te koken. Heerlijk he.. al die plantjes die voorzichtig weer beginnen :-)
  Je hebt een mooie blog!

 2. says

  Hier zo’n nuchtere ziel! Dit is zo passend bij mij …makkelijk ,zo klaar en lekker. Ik heb nu van die doosjes fruit in de vriezer liggen super handig voor wederom ….nuchtere zielen. en ja heerlijk die lente dat straalt jouw blog ook uit

Geef een reactie