Kurkuma Banaan Havermout

IMG_0456

Kurkuma, banaan en havermout. Die eerste klinkt misschien niet heel passend in dit rijtje en ik had zelf ook niet kunnen bedenken dat het wel zou passen. Havermout of havervlokken is misschien wel, naast bananen en rijst, het meestgebruikte product in mijn keuken. Vaak maak ik de wat meer traditionele versie met appel en kaneel zoals deze, maar zo nu en dan kan het ook wel eens anders.

Kurkuma staat ook wel bekend als de koningin onder de kruiden. Dit komt vooral door de ontstekingsremmende werking (zo spreekt Wikipedia). Ontstekingsremmend of niet, je zou het alleen al meer willen gebruiken door de bijzondere felle oranje kleur die het je eten geeft… Volgens mij kun je een donker groene smoothie er zelfs oranje van doen oplichten.

Meestal gebruik ik het alleen voor hartige gerechten, maar deze is: zoet, warm, kruidig en eigenlijk meer voor de herfst dan voor de lente. Maar goed, buiten voelt het aan als herfst. Genoeg reden om het nu te maken. De tulpen maken het wel weer lente in mijn huis!

 

Kurkuma Banaan Havermout

Aantal personen: 2

Ingrediënten

  • 200 gram havervlokken / havermout
  • 250 ml sojamelk / kokosmelk
  • 2 rijpe (!) bananen (dus met stippeltjes)
  • 1 theelepel kurkuma poeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel geraspte gember (optioneel)
  • 2 eetlepels lijnzaad (optioneel)
  • beetje siroop naar keuze

Instructies

  1. Kook de havervlokken eerst in een laagje water totdat het water weg is
  2. Doe daarna de melk erbij en laat dit een minuutje pruttelen
  3. Voeg als laatst alle andere ingrediënten toe totdat het allemaal goed opgewarmd is
  4. Klaar!
http://plantbites.nl/kurkuma-banaan-havermout/

Geef een reactie