Kerriebonen Broodbeleg

IMG_5139

De vraag der vragen (vooral voor de Nederlanders) is: Maar wat smeer je dan op je brood? Laatst kreeg ik die vraag in een Facebookgroep en in plaats van het te ontwijken, ben ik het moeilijke probleem maar aangegaan… Want wat moet je zonder die dik besmeerde boterham?

Er bestaat natuurlijk een enorme wereld naast de boterham. Hele wereldbevolkingen in de geschiedenis van de mensheid hebben het gedaan zonder het kant en klare brood van de appie. Probeer eens meer fruit, rijst, bonen en allerlei graansoorten. Dat voedt over het algemeen een stuk beter. Het is alleen de vaardigheid van ander soort eten bereiden dat eerst een uitdaging is. Maar ook dat wordt gewoonte.

Toch denk ik dat brood an sich geen boosdoener is, wat veel mensen tegenwoordig wel claimen. Dus ik combineer wat van beide werelden. Bonen en brood! Introducing: cannellini bonen. Waarom nou deze vriendelijk uitziende boontjes? Ze zijn romig maar hebben niet een heel nadrukkelijk overheersende smaak waardoor ze een handige basis zijn voor allerlei smeersels. Hierbij de kerrie variant en die is goed gelukt (al zeg ik het zelf), Enneh… er staan nog meer smeersel variaties in de wachtrij! 

Kerriebonen broodbeleg

Ingrediënten

  • 1 blik cannellini bonen (250 gram uitgelekt)
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • sap van halve citroen
  • 1 theelepel mosterd
  • 1/2 eetlepel (zonnebloem)olie (optioneel)
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  1. Meng alles in de blender en smeer het daarna op een broodje.

Wil je het simpel houden? Alleen de bonen, kerriepoeder en citroensap zijn al heerlijk!

http://plantbites.nl/kerriebonen-broodbeleg/

IMG_5122

Trackbacks

Geef een reactie