Goede Vriend Bieten Hummus

IMG_0375

Yep.. het is zover. Een hummus variant. Een beetje cliché voor een blog maar er is een reden waarom het álle aandacht verdient. Voor de planteneter is hummus namelijk de oplossing voor elk probleem. Wat koop je in snelle haast in de supermarkt? Hummus! Wat neem je mee naar een cheap ass barbeque waar iedereen 20 cent roomkaas smeert? Hummus! Wat bestel je als beleg in een zoveelste ‘nieuwe’ broodjeszaak? Hummus!  Welk woord blijft er nu voor de rest van de dag in je hoofd?… precies.

Het valt me op dat het op meer en meer plekken te verkrijgen is en dat is ontzettend handig. Het gekke is dat ik het thuis bijna nooit eet. Het is alleen dat goede vriend Romige Hummus nou juist op die momenten om de hoek komt kijken wanneer je denkt dat heel de wereld anders (is) eet dan jij. Oftewel een redder in nood. Dank jullie wel kikkererwtjes, dank jullie wel.

IMG_0351

Hier een recept om het zelf te maken, met bietjes nog wel. Dit is om mee te pronken wanneer je visite hebt of om jezelf blij mee te maken (wat een mooie kleurtjes…) Ben je niet zo’n ‘ik-doe-het-zelf’ type, koop gerust de supermarkt versies want die zijn ook echt lekker!

Goede Vriend Bieten Hummus

Ingrediënten

  • 2 rode bieten geroosterd of gekookt
  • 400 gr uitgelekte kikkererwten
  • 2 el Tahin (tegenwoordig overal te verkrijgen, vraag er maar naar)
  • 1 teentje knoflook
  • Sap van een halve citroen
  • 1/2 tl komijn
  • Peper en zout
  • 1 el Olijfolie
  • Garnering (optioneel)
  • Peterselie

Instructies

  1. Kook de bietjes tot ze gaar zijn, óf wikkel ze in aluminiumfolie en laten garen in de oven op 200 graden (ong. 35 minuten, totdat je er doorheen kunt prikken)
  2. Doe alle ingrediënten in de blender of keukenmachine en laat het draaien totdat het een puree is.
  3. Serveer met dat wat je wil.. al dip je er koekjes in voor mij part, alles mag, alles kan.
http://plantbites.nl/goede-vriend-bieten-hummus/

Trackbacks

Geef een reactie