Gevulde Zoete Aardappel met Avocado saus

Gevuldezoeteaardappel (1 van 5)

Vliegt bij jou de week ook zo voorbij? Ben ik de enige die verbaasd is dat we al weer in februari zitten?  Kan het echt zo snel gaan? Geen probleem hoor want ik wil weer langere dagen en dutten op het balkon met mijn gezicht in de zon.

Maar voordat de lente komt moeten we het nog even doen met wat koud, grijs, triest weer. Wat kun je dan beter gebruiken dan een kleurig gevulde zoete aardappel? Simpel, winters en natuurlijk zeer smakelijk?

Gevuldezoeteaardappel (2 van 5)

Zoals ik in mijn vorige post schreef, lees ik het boek van Dr Greger.  Ik leer zo veel nieuws. Bijvoorbeeld hoe goed het is om zoete aardappel te eten. Dat wist ik al maar dat het zó veel wonderlijke deeltjes in zicht heeft wist ik niet! Of het eten van citrusvruchten vol vezels, fosfaat en wonderlijke mineralen die je lichaam helpen om aan een sterk immuunsysteem te bouwen. Elke dag een citrus vruchtje. Elke dag een zoete aardappel. In alle kleuren! Dat vind je in dit recept. 

Wat ik vooral goed vind aan het uitgangspunt van Dr Greger is dat het gaat om wat je wél moet eten en niet zozeer wat je moet ontwijken. Er valt namelijk veel te ontwijken. Vlees, vis, kaas, eieren, overgeproduceerde producten. Wanneer je gaat kijken naar wat je wél allemaal moet eten dan is het ineens de uitdaging om alles naar binnen te krijgen. Er is zo ontzettend veel!

Al die boterhammen, aardbeien, bessen. bramen, bananen, vijgen, spinazie, linzen, citroenen, sinaasappelsap, broccoli, groente pizza’s, bloemkool, champignonsaus, veggie burgers, courgette, bosbessen, kidneybonen, wortels, rijst, uien, knoflook, tomatensaus, kurkuma, koriander, basilicum, pesto, pijnboompitten, walnoten, amandelen, rode kool, appeltjes, rozijnen, kaneel, havermout, aardappels, pindakaas, sojamelk, tofu, tamari, blissballs, tahini, pompoensoep, stampot, appelmoes, gezonde bananenbrood, smoothies, ooh zoveel meer. Ik kan soms niet kiezen. Alles kan en alles zonder een negatief effect. Geen dierenleed. Geen hart en vaat ziekte. Geen diabetes.

Ik schep nog een aardappeltje vol. Limoen en zoete aardappel zijn beste vriendjes. Ik kan het je niet vaak genoeg aanraden. Ik heb hier zelf een paar versiersels gevonden maar je kunt natuurlijk zelf kiezen welke prachtige plantvulling je wilt geven aan jouw zoete aardappel.

Gevuldezoeteaardappel (3 van 5)

Gevulde Zoete Aardappel met Avocadosaus

Ingrediënten

 • 4 middelgrote zoete aardappels
 • 4 flinke handen spinazie
 • blikje mais
 • blikje kidneybonen
 • 1 gele of rode paprika in stukjes gesneden
 • 1 uitje in kleine stukjes gesneden
 • 1 rijpe avocado, geschild en ontpit
 • 2 rijpe limoenen
 • 1 eetlepel rijs / agave siroop (optioneel)

Instructies

 1. (Oven methode) Met een vork prik wat gaatjes in de aardappels. Wikkel ze in aluminium folie en bak ze in de oven op 200 graden voor ongeveer 45 minuten. Controleer tussendoor of ze al gaar zijn.
 2. (Magnetron methode) wikkel de aardappel in een vochtige doek en leg in de magnetron op ongeveer 700 Watt voor 6 minuten. In ieder geval totdat ze gaar zijn.
 3. Ondertussen pureer de rijpe avocado met sap van 1 limoen en de siroop
 4. Sauteer of stoom de spinazie in een pan en zet opzij
 5. Snijd de zoete aardappels open en vul eerst met een laagje spinazie en versier vervolgens met de kidneybonen, mais, paprika, ui en als laatst een flinke schep avocado dip.
 6. Snijd de laatste limoen door midden en knijp wat uit over de aardappel
http://plantbites.nl/gevulde-zoete-aardappel-met-avocado-saus/

Comments

 1. says

  Heerlijk, ik hou enorm van zoete aardappel. Dit ga ik zeker een keer maken :-) En je hebt gelijk, in plaats van kijken wat je niet meer mag eten, gaat er een wereld open aan wat je wél mag hebben.

 2. says

  Heerlijk, die opsomming van al die dingen dat je kan eten zonder schuldgevoel 😉 Sinds ik plantaardig eet heb ik inderdaad het gevoel dat ik véél meer mogelijkheden heb als ik de keuken in duik, zo leuk. Toevallig maakte ik vorige week mijn eerste gebakken aardappel, met gestoofde zwarte bonen en paprika. Ik vond het heerlijk!
  Enneuh, nee hoor, je bent zeker niet de enige bij wie de weken voorbij vliegen. Same here!

 3. Armande says

  Leuke blog weer! Je hebt me geïnspireerd tot de aanschaf van het boek van Dr. Greger. Heel mooi en leerzaam. Misschien kunnen we er nog eens over van gedachten wisselen.;-)

Trackbacks

Geef een reactie