Choco Pindakaas Koekjes

Omelet&koek (9 van 10)

Pindakaas! Pindakaas met chocola..Pindakaas met chocola in een koekje. Oftewel, de wonderen zijn de wereld nog niet uit…

Ik houd van Oh Ladycakes. Een wonderschoon blog met prachtige fotografie en een hele getalenteerde dame achter de schermen. Laatst poste ze een recept van koekjes die ik wat heb aangepast met pindakaas.

Maar in de naam van ‘Gezond Eten’ en ‘Zorgen voor je Lichaam’, zorg er voor dat er mensen in de buurt zijn wanneer je deze gaat maken. Maak. Het. Niet. Alleen. Want dan kun je gelijk alles uitdelen in plaats van dat je er zelf te veel eet. Persoonlijk vind ik uitdelen het allerleukst aan bakken!

Dus mijn leerlingen waren de lucky ones deze keer.

Omelet&koek (6 van 10)

Het deeg is smeuig, zoet, geweldig, verrukelijk.

De koekjes zijn knapperig aan de buitenkant en wat zachter aan de binnenkant. Heb ik je enthousiast gemaakt?

Omelet&koek (7 van 10)

Waaarom nou pindakaas? Dat is toch alleen voor op brood? (met hagelslag!). Nou het zijn weer die Amerikanen. Ze gebruiken pindakaas voor van alles en nog wat. Koekjes, sauzen, taarten, enzovoort. Ik ben gewoon weer eens de volger. Gewoon omdat ik het niet kan laten.

Hoe smeuïger de pindakaas, hoe beter. De lowbudget versies zijn vaak smeuïger dan het geweldige bekende merk (omdat er in verhouding gewoon meer olie in is gedaan = goedkoper dan pinda’s). De Amerikaanse versie hebben ze nu ook bij de Jumbo en AH (en die werkt het beste). Maar goed, gooi er iets in dat op pindakaas lijkt en you are good to go! Zolang je de chocola maar niet vergeet..

Omelet&koek (8 van 10)

Choco Pindakaas Koekjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Aantal: 12-14
Ingrediënten
  • ⅔ (150 gr) cup basterd suiker
  • 2 eetl (20 gr) aardappelzetmeel of maizena
  • ¼ cup (50 gr) kokosolie of plantaardige boter (gesmolten)
  • 2 eetl pindakaas
  • 60 ml plantaardige melk
  • 1 theel bakpoeder
  • ½ theel zout
  • 1⅓ cup bakpoeder (180 gr)
  • 40 gr chocoladestukjes (van een reep of chips)
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Leg bakpapier op een bakplaat, of breng een laagje olie of vet aan op de bakplaat ipv bakpapier
  3. In een grote kom, meng suiker en zetmeel samen. Voeg daarbij de gesmolten olie of boter, pindakaas en melk. Meng dit tot een egaal mengsel en laat dit een minuut staan zodat het wat dikker wordt.
  4. Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe en meng dit.
  5. Voeg als laatst de chocoladestukjes toe en roer nogmaals.
  6. Maak kleine balletjes van ongeveer 3 cm doorsnee en maak ze plat in een koekjes vorm en leg die op de bakplaat.
  7. Bak in oven voor ongeveer 12-15 minuten en laat ze daarna 10 minuten afkoelen.

Trackbacks

Geef een reactie