Choco Kokos Taart

ChocoladetaartOnbew (1 van 6) (1)

Meer taart. Meer chocola. Meer zon!

Ik ben duidelijk in een bakbui. Want onlangs bakte ik de cheesecake. En bakte ik koekjes. En zonder het aan jullie te melden bakte ik muffins, mueslirepen en nog meer koekjes.

Tussendoor eet ik ook nog bonen en bladgroen. Ergens.

Toen kwam dit taartje. Terwijl ik dit aan het maken was, kwam ik tot een mooie conclusie. Afgelopen tijd kan me soms ineens het angstzweet uitbreken. Mijn prachtige brein is heel creatief en kan dan van alles en nog wat bedenken over wat er in de toekomst zou kunnen gebeuren. Soms wanneer de liefde en het geluk zo groot is, wil ik me alvast voorbereiden op de rest van mijn leven… Ik wil een handleiding schrijven over het leven en alles wat me zou kunnen gebeuren. Maar man man, stel dat ik 90 word. Voordat ik die handleiding af heb is mijn leven voorbij.

Dus die handleiding kan er niet zijn.

Dus mijn conclusie was: Het is oké.

Alles is oke.

Dat moment dat ik alles oké laat zijn. Alle geluk gevoelens zijn oke. Alle angst gevoelens zijn ook oke. Zolang het niet mijn raadgever wordt, is het oké. Toen was het alsof de rust kwam.. Ik hoef de wereld niet in mijn eentje te redden. Ik hoef niet bruggen over te gaan die er nog niet zijn. Er is geen handleiding.

Oh wat een opluchting.

En jongens.

Deze taart is er om dat te vieren. De opluchting dat we niet alle problemen in een dag op kunnen lossen. Die van de wereld niet. Die van jezelf niet. Met z’n allen, met een taartje hier en daar en een dosis zelfliefde en naastenliefde komen we wel een heel eind.

Gelukkig maar.

Recept is geïnspireerd op chocoladetaart uit het Oh She Glows kookboek.

 

DefWiljeeenstukje

Choco Kokos Taart

Ingrediënten

    Voor de bodem:
  • 1/2 cup kokosrasp
  • 1 cup bloem (kan ook glutenvrije variant)
  • 1/2 cup havermout
  • snufje zout
  • 2 eetlepels kokosolie (kan ook boter zijn).
  • 2 eetlepels agave siroop
  • Voor de vulling:
  • 1 cup geweekte cashew noten (minstens twee uur in water weken)
  • 2/3 cup agave / rijstsiroop
  • 1/2 cup kokos olie
  • 1/3 cup cacaopoeder
  • 1/3 cup pure chocolade
  • 2 eetlepels soja / rijst melk of water
  • snufje zout

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. In een mixer (of blender) mix alle ingrediënten voor de bodem.
  3. Druk de bodem in een taartbodem (die van mij is 23 cm) en prik er gaatjes in met een vork.
  4. Zet de bodem in de oven voor ongeveer 10-13 minuten totdat het wat goudbruin is. Haal het uit de oven en laat het ongeveer 15 minuten afkoelen.
  5. Maak nu de vulling. Smelt de pure chocolade.
  6. Doe vervolgens alle ingr in een blender en mix het op een hoge snelheid tot een glad mengsel. Als je er wat extra vocht bij wilt doen, doe dat vooral.
  7. Giet het mengsel over de bodem en verdeel het gelijkmatig.
  8. Leg het nu in de koelkast en laat het minstens 4 uur afkoelen en hard worden.
  9. Serveer met wat fruit / poeder suiker / cacaopoeder, etc
http://plantbites.nl/choco-kokos-taart/

Geef een reactie