Boterbonen met Basilicum – Update!

Boterbonen met bascilicum Hap (3 van 3)
Als jij op zoek bent naar een plantaardig recept dat ook nog eens niet veel tijd kost in de keuken en een absolute winnaar is op de ‘gezondheidsmeter’ (en de ethische meter) dán introduceer ik hierbij de boterbonen salade. Ik durf te wedden dat je dit binnen 10 minuten op tafel hebt staan en je zult ook nog eens genieten..

Boterbonen met bascilicum Hap (2 van 3)

Salades kunnen best wel eens mis gaan.

Óf het is een waterige bedoeling waar de combinaties niet goed werken. Óf het is veel te veel bladgroen en te weinig voor de prijs die je ervoor betaald, vooral in een restaurant (was dat nou 7 euro voor wat bladgroen met stukjes tomaat???) Dus ik ga weer terug naar de alzo belangrijke levensvraag: “wat verwacht ik eigenlijk van een salade??” Het antwoord daarop is: verschillende texturen, smaken en kleuren. Elke hap zou een verrassing moeten zijn en dat probeer ik bij salades te bereiken. Daarnaast wilde ik natuurlijk ook rekening houden met die Anne Esselstyn challenge en dat maakt het nog een uitdaging. Want, geen olie??

Hoe gaat het daar mee hoor ik je vragen?

Nou! Havermout? Check! Bonen? Check (zie foto)! Granen? Dubbel check! Veel bladgroen? ehmm bijna check (poeh, dat is nog een uitdaging). Dus deze salade met boterbonen en verse basilicum is verzonnen door Anne en uitgevoerd door Suus. Helemaal gekopieerd, dus alle credits naar het Esselstyn team. Het is bereid voordat je het door hebt en de combinaties van de bonen, basilicum, mais en dan ook nog de dressing is simpel en heerlijk. Serveer deze bonensalade naast een stel aardappelen of in een wrap met wat hummus en je hoeft echt niets meer te doen. Deur dicht, tv aan, voeten op de bank en eten die veganistische hap!

Boterbonen met Bascilicum

Ingrediënten

  • 1 blik witte bonen (boterbonen)
  • handje verse bascilicum
  • 1 blikje mais
  • 1 pak cherry tomaten (of meer)
  • 1 paprika
  • twee flinke handen verse spinazie of ander bladgroen
  • Voor de dressing:
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 kleine rode ui
  • sap en rasp van halve citroen
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • peper en zout naar smaak

Instructies

  1. Was de bonen en mais even goed voor.
  2. Snijd de ui, basilicum, paprika en cherrytomaten in kleinere stukken
  3. Doe alle ingr. voor de dressing bij elkaar en meng met de salade
  4. Mix alle ingrediënten in een kom en serveer op (gesneden) verse spinazie.
  5. Was deze omschrijving nou zo kort? Ja, ik denk het wel. Maar dat is het dan ook echt!
http://plantbites.nl/boterbonen-met-basilicum-update/





Geef een reactie