Bessen Kwarktaart

IMG_9505

Het is niet te geloven, maar hier is het dan: mijn allereerste post op mijn eigen website! De afgelopen jaren heb ik uren gestaard naar andere bekende bloggers waar ik maar géén genoeg van kan krijgen. Er zijn er een paar die ik echt geweldig vind (zie mijn inspiratie pagina). Om te vieren dat ik ook een poging ga wagen, begin ik met een bessenkwarktaart. Deze is ook luchtig, makkelijk te maken en ie-de-reen vindt em lekker!

IMG_9507

Je zou denken dat het belangrijkste uit de kwarktaart ehm… de kwark is.. en natuurlijk gelatine. Om tot diezelfde structuur te komen gebruik ik agar agar. Te koop bij bio-winkels, natuurwinkels maar zo langzamerhand ook bij menig supermarkt (te vinden bij de bakproducten). Agar agar heeft ongeveer hetzelfde effect als gelatine want het doet de kwark (soja yoghurt) opstijven.

IMG_9486

De bodem is van biscuit  met plantaardige boter. Oef.. die geur van de verkruimelde biscuitjes in de verwarmde boter.. Hoe dan ook! Hierbij proost op mijn eerste post! Moge er nog vele komen!

 

IMG_9505

Bessen Kwarktaart

Voorbereiding: 20 minutes

Bereidingstijd: 2 hours

Totaal: 2 hours, 20 minutes

Ingrediënten

 • rol tarwebiscuit
 • plantaardige boter
 • 500 ml Soja bessen yoghurt
 • 250 ml Soja naturel Yoghurt
 • 1 zakje agar agar
 • 1 blik kersen
 • 1 eetlepel maizena

Instructies

 1. Doe bakpapier in een springvorm van 16 cm (of kleiner als je er een 'hogere' taart van wil maken)
 2. Verwarm de boter in de pan. Verkruimel de rol biscuit en voeg die toe aan de boter. Maak van de kruimels een bodem in de springvorm
 3. Voeg 1 zakje agar agar toe aan de soja yoghurt en doe alles in de springvorm. Zet dit in de koelkast en laat het opstijven.
 4. Verwarm de pot met kersen en voeg er een lepel Maizena aan toe. Pureer dit en wanneer de taart klaar is, versier de taart met de kersenlaag.
http://plantbites.nl/bessen-kwarktaart/

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/13697387/?claim=2g6k9es2pjs”>Follow my blog with Bloglovin</a>

Trackbacks

Geef een reactie