Plantbites

  • Voorstellen
  • Recepten
  • Onderwerpen
    • Vegan Tips
    • Persoonlijk
    • Bronnen
    • Theologie
  • Contact

Bessen Kwarktaart

19/12/2014

IMG_9505

Het is niet te geloven, maar hier is het dan: mijn allereerste post op mijn eigen website! De afgelopen jaren heb ik uren gestaard naar andere bekende bloggers waar ik maar géén genoeg van kan krijgen. Er zijn er een paar die ik echt geweldig vind (zie mijn inspiratie pagina). Om te vieren dat ik ook een poging ga wagen, begin ik met een bessenkwarktaart. Deze is ook luchtig, makkelijk te maken en ie-de-reen vindt em lekker!

IMG_9507

Je zou denken dat het belangrijkste uit de kwarktaart ehm… de kwark is.. en natuurlijk gelatine. Om tot diezelfde structuur te komen gebruik ik agar agar. Te koop bij bio-winkels, natuurwinkels maar zo langzamerhand ook bij menig supermarkt (te vinden bij de bakproducten). Agar agar heeft ongeveer hetzelfde effect als gelatine want het doet de kwark (soja yoghurt) opstijven.

IMG_9486

De bodem is van biscuit  met plantaardige boter. Oef.. die geur van de verkruimelde biscuitjes in de verwarmde boter.. Hoe dan ook! Hierbij proost op mijn eerste post! Moge er nog vele komen!

 

IMG_9505

Print
Bessen Kwarktaart

Prep Time: 20 minutes

Cook Time: 2 hours

Total Time: 2 hours, 20 minutes

Ingredients

  • rol tarwebiscuit
  • plantaardige boter
  • 500 ml Soja bessen yoghurt
  • 250 ml Soja naturel Yoghurt
  • 1 zakje agar agar
  • 1 blik kersen
  • 1 eetlepel maizena

Instructions

  1. Doe bakpapier in een springvorm van 16 cm (of kleiner als je er een 'hogere' taart van wil maken)
  2. Verwarm de boter in de pan. Verkruimel de rol biscuit en voeg die toe aan de boter. Maak van de kruimels een bodem in de springvorm
  3. Voeg 1 zakje agar agar toe aan de soja yoghurt en doe alles in de springvorm. Zet dit in de koelkast en laat het opstijven.
  4. Verwarm de pot met kersen en voeg er een lepel Maizena aan toe. Pureer dit en wanneer de taart klaar is, versier de taart met de kersenlaag.
4.20
http://plantbites.nl/bessen-kwarktaart/

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/13697387/?claim=2g6k9es2pjs”>Follow my blog with Bloglovin</a>

Filed Under: Zoet

Speculaasbrokken met amandel schaafsel »

Trackbacks

  1. Vegan Kokos Mango Pudding | Plantbites schreef:
    11/06/2015 om 08:42

    […] dan een zonnig recept bedenken. Kokos Mango Pudding waar ik gebruik maak van agar agar (dat ik hier in mijn allereerste bericht een keer heb aangeschaft maar daarna niet meer heb […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Zoeken

Eten én woorden om op te kauwen, dat vind je bij Plantbites. Met plezier maak ik de recepten, foto’s en teksten voor iedereen die een hap durft te wagen naar een groener leven.

mytaste.nl

Zie ik je op Facebook?

Copyright © 2018 Plantbites