Appeltaart Havermout met Chiazaad en Gember

IMG_99

Ik ga gewoon voor nog een pleidooi. Die van de blender, die van de groente als volwaardige maaltijd en nu die van de havermout als vervanging van brood. Nou is er een soort oorlog gaande tegen brood want het zou namelijk schadelijk zijn. Ik denk dat dat onzin is. Toch is het een goed idee om het met havermout te vervangen omdat er beter vult. Dus langzaamaan… stap voor stap een klein beetje minder brood en een beetje meer van havermout met veel fruit? Het is goedkoop, het vult, het is praktisch (water+haver+magnetron = klaar) en sjeutje wat kun je er mee variëren.

Deze, nee echt, deze is gewoon uitzonderlijk fijn. Twee weken lang heb ik dit elke dag voor ontbijt gehad. Het heeft twee rare ingrediënten: appelmoes en gember… Niet wegklikken! En niet te veel nadenken maar gewoon doen. Het smaakt uiteindelijk naar appeltaart.. Dus waag een poging zou ik zeggen. Mijn inspiratie komt uit het kookboek “Oh she Glows”, gebaseerd op dit prachtige weblog.

IMG_9917

Appeltaart Havermout met Chiazaad en Gember

Ingrediënten

  • 1 mok havermout (maakt niet uit welke grootte)
  • 1 mok plantaardige melk naar keuze
  • halve mok water
  • handje rozijnen
  • eetlepel chiazaden
  • twee eetlepels appelmoes (lekker met stukjes)
  • 1 of meer appels in stukjes gesneden (hoeveel je wilt)
  • twee theelepels geraspte gember
  • 1 theelepel kaneel

Instructies

  1. Doe alles in een pannetje en breng het zachtjes aan de kook.
  2. Roer er doorheen totdat het na 4-5 minuten klaar is. Wanneer het te plakkerig is, kun je er altijd nog een beetje meer water bij doen.
http://plantbites.nl/appeltaart-havermout-met-chiazaad-en-gember/

Trackbacks

Geef een reactie